Veganistische recepten met pompoen

Waarom de  pompoen zo lekker en gezond is.

Veganistisch recepten met pompoen zijn kleurrijk, lekker en gezond.

In de veganistische keuken vind je veel recepten met pompoen. Denk aan pompoentaart, vegan pompoensoep, een rijsttafel met pompoen, enzovoort.  Waarom zijn veganistische recepten met pompoen zo succesvol en kom je ze in bijna ieder veganistisch kookboek tegen? Hieronder de vele voordelen van koken met pompoen. Overigens zijn ook pompoenpitten super gezond en valt ook pompoenpitolie niet te versmaden.

Er zijn honderden soorten pompoenen.

Niet alle pompoenen zijn eetbaar maar de pompoenen die wel voor consumtie geschikt zijn, passen perfect in veganistisch recepten. De bekendste eetbare pompoenen die in België en Nederland verkrijgbaar zijn, zijn de flespompoen, de oranje hokkaido pompoen, de spaghetti pompoen, de kabocha en gewone pompoen. De gewone pompoen kan oranje, groen of geel zijn.  Al deze pompoensoorten kan je bakken, koken, in een ovengerecht verwerken of op een ander manier verwerken.

Pompoenen zijn super gezond.

Wist je dat pompoenen super gezond zijn en ook daarom veel in veganistisch recepten verwerkt worden?? De veganistische keuken is immers een lekkere en gezonde keuken. Pompoenen bevatten onder andere vitamine B2, ijzer en vitamine B2.  Daarnaast bevatten ze veel ijzer. En net zoals wortels bevatten pompoenen Caroteen. Deze is belangrijk voor het goed kunnen zien. Kortom, veganistisch recepten mer pompoen zijn super gezonde gerechten. Helaas bevatten ze , net zoals alle andere plantaardige producten geen vitamine B12.  Die kan je alleen maar binnen krijgen door deze als tablet of capsule te kopen en dagelijks in te nemen. Je kunt hier vitamine b12 kopen.

Pompoenpitten.

Ook de pitten van pompoenpitten zijn super gezond en kan je in vegan gerechten verwerken. Pompoenpitten zijn goed voor de prostaat en ze werken vochtafdrijvend.  Lekker en goedkoop.