Veganistisch recepten met olijfolie

Olijfolie is een gezonde olie en perfect voor de veganistische keuken.

In veel veganistische recepten wordt olijfolie gebruikt, ook om te bakken en te braden.

Dit komt omdat olijfolie zonder problemen verhit kan worden.  Veel andere olie soorten kunnen minder goed verhit worden en zijn alleen geschikt voor salades en andere koude gerechten en sauzen.  Net zoals de meeste oliesoorten bevat olijfolie een hoog gehalte aan vitamine E en Beta Caroteen vitamines. Daarnaast bevat olijfolie linolzuur en meervoudige en onverzadigde vetzuren. 

Lees hier meer over omega vetzuren.

Hier vind je de betere kwaliteit olijfolie

Antioxidanten in Extra Vierge Olijfolie.

In Extra Vierge Olijfolie komen verschillende antioxidanten voor zoals tyrosol en oleuropeïne.  Deze anti oxidanten zouden met name kanker tegengaan. In geraffineerde olijfolie zijn veel antioxidanten verdwenen.  Koop dus altijd olijfolie die ongeraffineerd is, en nog beter biologische olijfolie.

Waar kan je de betere kwaliteit olijfolie kopen?

De betere kwaliteit olijfolie is de extra Vierge Olijfolie, koud geperst en dan nog het liefst biologisch. Biologische olijfolie is best wel prijzig maar een zegen voor de gezondheid.  Je koopt deze onder andere in natuurvoedingswinkels.  Ook bijvoorbeeld in de vegan webshop.  Andere gezonden oliesoorten zijn onder andere lijnzaadolie, koolzaadolie, biologische zonnebloem olie, sesamolie en teunisbloemolie.  Al deze plantaardige olie soorten passen perfect in een veganistisch dieet en een gezonde levensstijl.