sesamolie

Sesamolie, meer dan gezond.

Sesamolie is bij de meeste huishoudens wel bekend als olie om in te bakken. Gerechten krijgen dan een nootachtige smaak. Sesamolie is niet geschikt om in te frituren maar is heerlijk in salades. Een ideale olie voor de veganistische keuken. Wist je dat er in sesamolie bijvoorbeeld veel calcium, magnesium, ijzer, koper en zink zit en ook nog eens vitamine B6 en belangrijke omega 6 vetzuren? Deze olie met zijn typische nootachtige smaak wordt volop gebruikt in de veganistische keuken maar ook in de wereld van Ayurveda is sesamolie geen onbekenden. In de ayurveda keuken en geneeskunde wordt sesamolie volop gebruikt, ook om de huid mooi te houden + als zonnebrand olie. Kortom, sesam olie is een plantaardige olie met meerdere toepassingen. Zie deze tips over het gebruik van sesamolie.

Er zijn veel kwaliteiten sesamolie.

De ene kwaliteit sesamolie is de andere niet. Als je bijvoorbeeld bij de Aldi of Jumbo de goedkoopste kwaliteit sesamolie dan is die bijna altijd machinaal geproduceerd van geroosterde sesamzaadjes. De betere kwaliteit sesamolie is koudgeperst en nog beter biologisch.

Biologische sesamolie is best wel prijzig maar als je het ook op de huid gebruikt als zonnebrand en zuinig bent met de olie in salades en maaltijden, is het best wel te doen. Tip: Gebruik biologische olijfolie, sesamolie en lijnzaadolie als perfecte omega 3-6-9 combinatie en ontdek dat een goede plantaardige olie in de veganistische keuken meer is dan een smaakmaker.