Koolhydraat arm en veganistisch

Koolhydraatarm en veganistisch eten

Steeds meer mensen eten veganistisch, dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je lijf. We eten te veel vlees en dierlijke producten en dat is helaas niet goed voor ons lichaam. Het is daarom verstandig om meer groente en fruit te eten en minder vlees en andere dierijke producten. Ook wanneer je af wilt vallen is het verstandig om veganistisch en koolhydraatarm eten. Kijk bijvoorbeeld eens naar het koolhydraatarm dieet. Dit is een levensstijl waarbij je meer groente eet en minder (snelle) koolhydraten. Ook het minderen van koolhydraten is namelijk erg gezond voor je lichaam. We eten namelijk veel te veel koolhydraten. Dus als je gezonder wilt leven en wilt afvallen is dat ideaal!

 

Eet meer groente

Eet elke dag minimaal 250 tot 300 gram groente: groente bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Door groente te eten wordt het risico op veel verschillende ziektes verlaagd. groenten zijn de eetbare delen van een plant, hou er wel rekening mee dat je dit goed wast omdat het dus uit een plant komt dus er kunnen wat bacteriën en viezigheid opzitten, ook als je dit niet ziet. De meest gegeten en populaire groenten zijn:

 

 1. Tomaten
 2. Bloemkool
 3. Wortels
 4. Komkommer
 5. ijsbergsla
 6. Witlof
 7. Ui
 8. Sperziebonen
 9. Knoflook
 10. Spinazie
 11. Courgette
 12. Aubergine
 13. Paprika (vooral de rode paprika is goed voor je om te eten als je wilt afvallen)
 14. Avocado
 15. Broccoli
 16. Prei
 17. Champignons

 

Varieer met groente

Je kunt best wel veel doen met groente. Je kan een groente sap maken, dit doe je door verschillende groenten samen te blenden, je kan een groente soep van koken met Lisa maken, je kan salade maken, je kan een ovenschotel maken, je kan groente wokken en je kan nog veel meer !! Ik raadt je wel aan om verschillende soorten groente te eten en niet elke dag hetzelfde, zo krijg je elke keer andere vitamines en mineralen binnen. Niet elk groente bevat dezelfde vitamines en mineralen daarom is het belangrijk om elke keer te verschillen, zo weet je zeker dat je  voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Ook is het beter om je groente te stomen, zo blijven de vitamines en mineralen beter in je groente zitten, en de smaak is beter en lekkerder als jij je groente stoomt.

 

Eet meer fruit

Eet elke dag twee stukjes fruit: fruit levert net als groente veel voedingsstoffen en het verlaagd de kans op veel verschillende ziektes. Ook fruit moet je goed wassen voordat je het gaat eten, dit komt omdat hier ook weer bacteriën en viezigheid in kunnen zitten. De meest gegeten en populaire stukjes fruit zijn :

 1. Banaan
 2. Appel
 3. Aardbei
 4. Kers
 5. Peer
 6. Kiwi
 7. Mandarijn
 8. Sinaasappel
 9. Perzik
 10. Pruim
 11. Abrikoos

 

Je zou elke dag gewoon twee stukjes fruit kunnen eten, maar je kan ook een fruitmix kunnen maken hierbij snij je verschillende soorten fruit in kleine stukjes en meng je het samen. Het is belangrijk om elke keer andere soort fruit te eten en niet elke keer hetzelfde, dat komt omdat elk soort fruit zijn eigen vitamines en mineralen bevat. Door elke keer wat anders te eten weet je ook zeker dat je de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgt.