Baking Soda

Drie handige dingen die je kunt doen met baking soda

Één van de dingen die eigenlijk in ieder huis aanwezig zou moeten zijn, is baking soda. Baking soda is een ingrediënt van bakpoeder, maar wordt in het huishouden voornamelijk gebruikt als ondersteuning bij het schoonmaken van verschillende dingen. Je kunt baking soda kopen op internet, waardoor je het vaak de volgende dag al in huis hebt. Potjes met baking soda zijn in verschillende maten beschikbaar, zoals een pot van 250 gram of een grote variant van één kilo. Je kunt baking soda ook gebruiken als alternatief voor bakpoeder, waardoor je de heerlijkste gerechten kunt klaarmaken. Wij zetten nog een aantal andere handige dingen op een rij waar je thuis baking soda voor kunt gebruiken.

 

Zuiverende werking in bad

Als je baking soda in het badwater giet, heeft dat een goede werking op je lichaam. In baking soda zit namelijk zout en dat heeft een zuiverende werking. Hierdoor kan je huid een stuk gezonder worden, en dat alleen maar met een beetje baking soda in je bad. Het toevoegen van ongeveer 100 gram zorgt er al voor dat de baking soda een positieve invloed op je huid kan hebben tijdens het liggen in bad. Het geeft bovendien een heel fijn en zacht gevoel aan je huid als je weer uit bad stapt.
 

Gootsteen ontstoppen

Elk huishouden heeft wel eens te maken met een verstopte gootsteen. Of het nu de gootsteen in de keuken is, in de badkamer of ergens anders in huis, vervelend is het altijd. Er kunnen verschillende oorzaken voor deze verstopping zijn. Zo kan er voedsel blijven zitten in de afvoer, of bijvoorbeeld haren. Met baking soda kun je dit eenvoudig oplossen. Strooi twee eetlepels baking soda in de afvoer, en giet dit vervolgens af met kokend water. De reactie die er ontstaat zorgt ervoor dat alles in de afvoer los gemaakt wordt, zodat het weer door kan spoelen. Spoel de afvoer nadien altijd af met stromend koud water, en je afvoer is weer zo goed als nieuw.

Vieze luchtjes en stank laten verdwijnen

Etensresten zorgen vaak voor een vervelende geur. Zo kan voedsel in een koelkast na verloop van tijd een vervelende geur geven, maar ook in de prullenbak kan een nare geur ontstaan als hier vaak etensresten in weggegooid worden. Baking soda kan hier een goede oplossing voor zijn. Je hoeft er zelfs niet uitgebreid voor te schrobben of te poetsen, het plaatsen van een bakje met baking soda is al meer dan voldoende. Laat dit een aantal dagen staan of liggen en de nare geurtjes worden vanzelf verwijderd door de baking soda. Ook andere plekken waar een geur kan ontstaan die niet helemaal helemaal zoals nieuw is, is aan te pakken met baking soda. Een voorbeeld hiervan is je kledingkast of een andere ruimte in huis.