Blog

De inhoud van deze paragraaf wordt automatisch gegenereeerd.
vrijdag 1 december 2017
Veganistisch recepten met olijfolie
Tags: biologische olijfolie, Vierge olijfolie, olijfolie
Olijfolie is een gezonde olie en perfect voor de veganistische keuken.

In veel veganistische recepten wordt olijfolie gebruikt, ook om te bakken en te braden.
Dit komt omdat olijfolie zonder problemen verhit kan worden.  Veel andere olie soorten kunnen minder goed verhit worden en zijn alleen geschikt voor salades en andere koude gerechten en sauzen.  Net zoals de meeste oliesoorten bevat olijfolie een hoog gehalte aan vitamine E en Beta Caroteen vitamines. Daarnaast bevat olijfolie linolzuur en meervoudige en onverzadigde vetzuren. 
Lees hier meer over omega vetzuren.

Hier vind je de betere kwaliteit olijfolie

Antioxidanten in Extra Vierge Olijfolie.

In Extra Vierge Olijfolie komen verschillende antioxidanten voor zoals tyrosol en oleuropeïne.  Deze anti oxidanten zouden met name kanker tegengaan. In geraffineerde olijfolie zijn veel antioxidanten verdwenen.  Koop dus altijd olijfolie die ongeraffineerd is, en nog beter biologische olijfolie.

Waar kan je de betere kwaliteit olijfolie kopen?

De betere kwaliteit olijfolie is de extra Vierge Olijfolie, koud geperst en dan nog het liefst biologisch. Biologische olijfolie is best wel prijzig maar een zegen voor de gezondheid.  Je koopt deze onder andere in natuurvoedingswinkels.  Ook bijvoorbeeld in de vegan webshop.  Andere gezonden oliesoorten zijn onder andere lijnzaadolie, koolzaadolie, biologische zonnebloem olie, sesamolie en teunisbloemolie.  Al deze plantaardige olie soorten passen perfect in een veganistisch dieet en een gezonde levensstijl.
Geplaatst door: Webmaster op 11:21
Geen reacties
zaterdag 25 november 2017
Veganistische recepten met pompoen
Tags: gezond, met pompoenen, pompoenpitolie, pompoenpitten, veganistische recepten
Waarom de  pompoen zo lekker en gezond is.

Veganistisch recepten met pompoen zijn kleurrijk, lekker en gezond.
In de veganistische keuken vind je veel recepten met pompoen. Denk aan pompoentaart, vegan pompoensoep, een rijsttafel met pompoen, enzovoort.  Waarom zijn veganistische recepten met pompoen zo succesvol en kom je ze in bijna ieder veganistisch kookboek tegen? Hieronder de vele voordelen van koken met pompoen. Overigens zijn ook pompoenpitten super gezond en valt ook pompoenpitolie niet te versmaden.

Er zijn honderden soorten pompoenen.

Niet alle pompoenen zijn eetbaar maar de pompoenen die wel voor consumtie geschikt zijn, passen perfect in veganistisch recepten. De bekendste eetbare pompoenen die in België en Nederland verkrijgbaar zijn, zijn de flespompoen, de oranje hokkaido pompoen, de spaghetti pompoen, de kabocha en gewone pompoen. De gewone pompoen kan oranje, groen of geel zijn.  Al deze pompoensoorten kan je bakken, koken, in een ovengerecht verwerken of op een ander manier verwerken.

Pompoenen zijn super gezond.

Wist je dat pompoenen super gezond zijn en ook daarom veel in veganistisch recepten verwerkt worden?? De veganistische keuken is immers een lekkere en gezonde keuken. Pompoenen bevatten onder andere vitamine B2, ijzer en vitamine B2.  Daarnaast bevatten ze veel ijzer. En net zoals wortels bevatten pompoenen Caroteen. Deze is belangrijk voor het goed kunnen zien. Kortom, veganistisch recepten mer pompoen zijn super gezonde gerechten. Helaas bevatten ze , net zoals alle andere plantaardige producten geen vitamine B12.  Die kan je alleen maar binnen krijgen door deze als tablet of capsule te kopen en dagelijks in te nemen. Je kunt hier vitamine b12 kopen.

Pompoenpitten.

Ook de pitten van pompoenpitten zijn super gezond en kan je in vegan gerechten verwerken. Pompoenpitten zijn goed voor de prostaat en ze werken vochtafdrijvend.  Lekker en goedkoop.Geplaatst door: Webmaster op 07:31
Geen reacties
maandag 24 juli 2017
Meer dan 1500 veganistische producten in vegan webwinkel
Tags: blog, instagram, vegan facebook, veganistische producten, veganistische supermarkt
Meer dan 1500 veganistische producten.

Wie veganist is en op zoek is naar een veganistische supermarkt, webwinkel of natuurvoedingswinkel, met een groot aanbod veganistische producten, hebben we goed nieuws.

Op de veganistische webwinkel vegan shop.nl vind je nu meer dan 1500 veganistische en biologische producten. Van veganistische appeltaart tot vegan massage olie, cosmetica of schoonmaakproducten.
Al deze vegan producten zijn geheel plantaardig, duurzaam en ideaal in ieder veganistisch huishouden.

In de veganistische blog vind je veel informatie over alles wat met een veganistische levensstijl te maken heeft terwijl op de Vegan Instagram account Vegan Tips je de heerlijkste veganistische recepten met foto's tegenkomt.  Het wordt steeds leuker om veganist te zijn!

Zie ook de vegan facebook pagina.
Geplaatst door: Webmaster op 11:07
Geen reacties
woensdag 12 juli 2017
Edelgistvlokken, smaakmaker in de veganistische keuken
Tags: veganistisch koken, veganistische keuken, edelgistvlokken
Edelgist, gezond, smaakmaker veganistische keuken.

Als je interesse in veganistisch koken hebt en een smaakmaker zoekt voor de veganistische keuken, moet je je eens verdiepen in edelgistvlokken.
Edelgistvlokken zijn niet alleen een perfecte smaakmaker in de veganistische keuken, ze bevatten ook veel waardevolle voedingsstoffen en B vitamines.

Edelgistvlokken bevatten o,.a. vitamine B1, B2, B6, foliumzuur en zink en behalve deze gezonde eigenschappen is het smaakmaker die aan kaas doet denken.  Met edelgistvlokken en sojamelk kan je ook een heerlijke plantaardige kaassaus maken.

Edelgistvlokken kun je over vele gerechten strooien, van spaghetti schotel tot over je salade.
Je koopt de beste kwaliteit edelgistvlokken online of bij je natuurwinkel.

Hier vind je een groot aanbod edelgistvlokken

Geplaatst door: Webmaster op 07:15
Geen reacties
woensdag 5 juli 2017
Alles over veganistische recepten en veganistische keuken
Tags: eten, veganistische keuken, veganistische recepten, blog
De veganistische keuken is de keuken van de toekomst. Met pure plantaardige ingrediënten heerlijke en gezonde maaltijden bereiden. Dat is waar de veganistische keuken voor staat.

Op deze website, eigelijk een startpagina voor veganistische recepten en idealen, vind je de heerlijkste veganistische recepten. We geven hier ook over goede en praktische veganistische kookboeken en de vegan levenswijze. Veganist zijn is iets wat misschien wel in je genen zit. Plantaardig eten was ooit de basis van het leven en in een beschaafde maatschappij zou de bio-industrie, het misbruiken van dieren verboden moeten zijn.

Het op een positieve wijze benaderen van een veganistische levenswijze, dat is waar wij als redactie van deze website en blog veganistische recepten voor staan. Positiviteit in combinatie met duurzaamheid, dat is het recept voor een leven met respect, plezier en waardigheid.
We hopen dat deze blog over de veganistische keuken en levenswijze aanzet tot veel, lekker en gezond veganistisch eten!

Redactie:  Hans Alphenaar en Sheena Chapman
Geplaatst door: Webmaster op 09:53
Geen reacties