Blog

De inhoud van deze paragraaf wordt automatisch gegenereeerd.
dinsdag 19 november 2019
Koolhydraat arm en veganistisch
Tags: dieet, veganistisch, koolhydraatarm
Koolhydraatarm en veganistisch eten
Steeds meer mensen eten veganistisch, dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je lijf. We eten te veel vlees en dierlijke producten en dat is helaas niet goed voor ons lichaam. Het is daarom verstandig om meer groente en fruit te eten en minder vlees en andere dierijke producten. Ook wanneer je af wilt vallen is het verstandig om veganistisch en koolhydraatarm eten. Kijk bijvoorbeeld eens naar het koolhydraatarm dieet. Dit is een levensstijl waarbij je meer groente eet en minder (snelle) koolhydraten. Ook het minderen van koolhydraten is namelijk erg gezond voor je lichaam. We eten namelijk veel te veel koolhydraten. Dus als je gezonder wilt leven en wilt afvallen is dat ideaal!
 
Eet meer groente
Eet elke dag minimaal 250 tot 300 gram groente: groente bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Door groente te eten wordt het risico op veel verschillende ziektes verlaagd. groenten zijn de eetbare delen van een plant, hou er wel rekening mee dat je dit goed wast omdat het dus uit een plant komt dus er kunnen wat bacteriën en viezigheid opzitten, ook als je dit niet ziet. De meest gegeten en populaire groenten zijn:
 
  1. Tomaten
  2. Bloemkool
  3. Wortels
  4. Komkommer
  5. ijsbergsla
  6. Witlof
  7. Ui
  8. Sperziebonen
  9. Knoflook
  10. Spinazie
  11. Courgette
  12. Aubergine
  13. Paprika (vooral de rode paprika is goed voor je om te eten als je wilt afvallen)
  14. Avocado
  15. Broccoli
  16. Prei
  17. Champignons
 
Varieer met groente
Je kunt best wel veel doen met groente. Je kan een groente sap maken, dit doe je door verschillende groenten samen te blenden, je kan een groente soep van koken met Lisa maken, je kan salade maken, je kan een ovenschotel maken, je kan groente wokken en je kan nog veel meer !! Ik raadt je wel aan om verschillende soorten groente te eten en niet elke dag hetzelfde, zo krijg je elke keer andere vitamines en mineralen binnen. Niet elk groente bevat dezelfde vitamines en mineralen daarom is het belangrijk om elke keer te verschillen, zo weet je zeker dat je  voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Ook is het beter om je groente te stomen, zo blijven de vitamines en mineralen beter in je groente zitten, en de smaak is beter en lekkerder als jij je groente stoomt.
 
Eet meer fruit

Eet elke dag twee stukjes fruit: fruit levert net als groente veel voedingsstoffen en het verlaagd de kans op veel verschillende ziektes. Ook fruit moet je goed wassen voordat je het gaat eten, dit komt omdat hier ook weer bacteriën en viezigheid in kunnen zitten. De meest gegeten en populaire stukjes fruit zijn :
  1. Banaan
  2. Appel
  3. Aardbei
  4. Kers
  5. Peer
  6. Kiwi
  7. Mandarijn
  8. Sinaasappel
  9. Perzik
  10. Pruim
  11. Abrikoos
 
Je zou elke dag gewoon twee stukjes fruit kunnen eten, maar je kan ook een fruitmix kunnen maken hierbij snij je verschillende soorten fruit in kleine stukjes en meng je het samen. Het is belangrijk om elke keer andere soort fruit te eten en niet elke keer hetzelfde, dat komt omdat elk soort fruit zijn eigen vitamines en mineralen bevat. Door elke keer wat anders te eten weet je ook zeker dat je de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnenkrijgt.

 

 
Geplaatst door: Webmaster op 10:19
Geen reacties
donderdag 19 september 2019
Baking Soda
Tags: baking soda

Drie handige dingen die je kunt doen met baking soda

Één van de dingen die eigenlijk in ieder huis aanwezig zou moeten zijn, is baking soda. Baking soda is een ingrediënt van bakpoeder, maar wordt in het huishouden voornamelijk gebruikt als ondersteuning bij het schoonmaken van verschillende dingen. Je kunt baking soda kopen op internet, waardoor je het vaak de volgende dag al in huis hebt. Potjes met baking soda zijn in verschillende maten beschikbaar, zoals een pot van 250 gram of een grote variant van één kilo. Je kunt baking soda ook gebruiken als alternatief voor bakpoeder, waardoor je de heerlijkste gerechten kunt klaarmaken. Wij zetten nog een aantal andere handige dingen op een rij waar je thuis baking soda voor kunt gebruiken.


 

Zuiverende werking in bad

Als je baking soda in het badwater giet, heeft dat een goede werking op je lichaam. In baking soda zit namelijk zout en dat heeft een zuiverende werking. Hierdoor kan je huid een stuk gezonder worden, en dat alleen maar met een beetje baking soda in je bad. Het toevoegen van ongeveer 100 gram zorgt er al voor dat de baking soda een positieve invloed op je huid kan hebben tijdens het liggen in bad. Het geeft bovendien een heel fijn en zacht gevoel aan je huid als je weer uit bad stapt.
 

Gootsteen ontstoppen

Elk huishouden heeft wel eens te maken met een verstopte gootsteen. Of het nu de gootsteen in de keuken is, in de badkamer of ergens anders in huis, vervelend is het altijd. Er kunnen verschillende oorzaken voor deze verstopping zijn. Zo kan er voedsel blijven zitten in de afvoer, of bijvoorbeeld haren. Met baking soda kun je dit eenvoudig oplossen. Strooi twee eetlepels baking soda in de afvoer, en giet dit vervolgens af met kokend water. De reactie die er ontstaat zorgt ervoor dat alles in de afvoer los gemaakt wordt, zodat het weer door kan spoelen. Spoel de afvoer nadien altijd af met stromend koud water, en je afvoer is weer zo goed als nieuw.

Vieze luchtjes en stank laten verdwijnen

Etensresten zorgen vaak voor een vervelende geur. Zo kan voedsel in een koelkast na verloop van tijd een vervelende geur geven, maar ook in de prullenbak kan een nare geur ontstaan als hier vaak etensresten in weggegooid worden. Baking soda kan hier een goede oplossing voor zijn. Je hoeft er zelfs niet uitgebreid voor te schrobben of te poetsen, het plaatsen van een bakje met baking soda is al meer dan voldoende. Laat dit een aantal dagen staan of liggen en de nare geurtjes worden vanzelf verwijderd door de baking soda. Ook andere plekken waar een geur kan ontstaan die niet helemaal helemaal zoals nieuw is, is aan te pakken met baking soda. Een voorbeeld hiervan is je kledingkast of een andere ruimte in huis.


 
Geplaatst door: Webmaster op 11:35
Geen reacties
woensdag 16 mei 2018
sesamolie
Tags: ayurveda, plantaardige olie, salades, sesamolie
Sesamolie, méér dan gezond.

Sesamolie is bij de meeste huishoudens wel bekend als olie om in te bakken. Gerechten krijgen dan een nootachtige smaak. Sesamolie is niet geschikt om in te frituren maar is heerlijk in salades. Een ideale olie voor de veganistische keuken. Wist je dat er in sesamolie bijvoorbeeld veel calcium, magnesium, ijzer, koper en zink zit en ook nog eens vitamine B6 en belangrijke omega 6 vetzuren? Deze olie met zijn typische nootachtige smaak wordt volop gebruikt in de veganistische keuken maar ook in de wereld van Ayurveda is sesamolie geen onbekenden. In de ayurveda keuken en geneeskunde wordt sesamolie volop gebruikt, ook om de huid mooi te houden + als zonnebrand olie. Kortom, sesam olie is een plantaardige olie met meerdere toepassingen. Zie deze tips over het gebruik van sesamolie.

Er zijn veel kwaliteiten sesamolie.

De ene kwaliteit sesamolie is de andere niet. Als je bijvoorbeeld bij de Aldi of Jumbo de goedkoopste kwaliteit sesamolie dan is die bijna altijd machinaal geproduceerd van geroosterde sesamzaadjes. De betere kwaliteit sesamolie is koudgeperst en nog beter biologisch.
Biologische sesamolie is best wel prijzig maar als je het ook op de huid gebruikt als zonnebrand en zuinig bent met de olie in salades en maaltijden, is het best wel te doen. Tip: Gebruik biologische olijfolie, sesamolie en lijnzaadolie als perfecte omega 3-6-9 combinatie en ontdek dat een goede plantaardige olie in de veganistische keuken meer is dan een smaakmaker. 
Geplaatst door: Webmaster op 09:56
Geen reacties
vrijdag 1 december 2017
Veganistisch recepten met olijfolie
Tags: biologische olijfolie, Vierge olijfolie, olijfolie
Olijfolie is een gezonde olie en perfect voor de veganistische keuken.

In veel veganistische recepten wordt olijfolie gebruikt, ook om te bakken en te braden.
Dit komt omdat olijfolie zonder problemen verhit kan worden.  Veel andere olie soorten kunnen minder goed verhit worden en zijn alleen geschikt voor salades en andere koude gerechten en sauzen.  Net zoals de meeste oliesoorten bevat olijfolie een hoog gehalte aan vitamine E en Beta Caroteen vitamines. Daarnaast bevat olijfolie linolzuur en meervoudige en onverzadigde vetzuren. 
Lees hier meer over omega vetzuren.

Hier vind je de betere kwaliteit olijfolie

Antioxidanten in Extra Vierge Olijfolie.

In Extra Vierge Olijfolie komen verschillende antioxidanten voor zoals tyrosol en oleuropeïne.  Deze anti oxidanten zouden met name kanker tegengaan. In geraffineerde olijfolie zijn veel antioxidanten verdwenen.  Koop dus altijd olijfolie die ongeraffineerd is, en nog beter biologische olijfolie.

Waar kan je de betere kwaliteit olijfolie kopen?

De betere kwaliteit olijfolie is de extra Vierge Olijfolie, koud geperst en dan nog het liefst biologisch. Biologische olijfolie is best wel prijzig maar een zegen voor de gezondheid.  Je koopt deze onder andere in natuurvoedingswinkels.  Ook bijvoorbeeld in de vegan webshop.  Andere gezonden oliesoorten zijn onder andere lijnzaadolie, koolzaadolie, biologische zonnebloem olie, sesamolie en teunisbloemolie.  Al deze plantaardige olie soorten passen perfect in een veganistisch dieet en een gezonde levensstijl.
Geplaatst door: Webmaster op 11:21
Geen reacties
zaterdag 25 november 2017
Veganistische recepten met pompoen
Tags: gezond, met pompoenen, pompoenpitolie, pompoenpitten, veganistische recepten
Waarom de  pompoen zo lekker en gezond is.

Veganistisch recepten met pompoen zijn kleurrijk, lekker en gezond.
In de veganistische keuken vind je veel recepten met pompoen. Denk aan pompoentaart, vegan pompoensoep, een rijsttafel met pompoen, enzovoort.  Waarom zijn veganistische recepten met pompoen zo succesvol en kom je ze in bijna ieder veganistisch kookboek tegen? Hieronder de vele voordelen van koken met pompoen. Overigens zijn ook pompoenpitten super gezond en valt ook pompoenpitolie niet te versmaden.

Er zijn honderden soorten pompoenen.

Niet alle pompoenen zijn eetbaar maar de pompoenen die wel voor consumtie geschikt zijn, passen perfect in veganistisch recepten. De bekendste eetbare pompoenen die in België en Nederland verkrijgbaar zijn, zijn de flespompoen, de oranje hokkaido pompoen, de spaghetti pompoen, de kabocha en gewone pompoen. De gewone pompoen kan oranje, groen of geel zijn.  Al deze pompoensoorten kan je bakken, koken, in een ovengerecht verwerken of op een ander manier verwerken.

Pompoenen zijn super gezond.

Wist je dat pompoenen super gezond zijn en ook daarom veel in veganistisch recepten verwerkt worden?? De veganistische keuken is immers een lekkere en gezonde keuken. Pompoenen bevatten onder andere vitamine B2, ijzer en vitamine B2.  Daarnaast bevatten ze veel ijzer. En net zoals wortels bevatten pompoenen Caroteen. Deze is belangrijk voor het goed kunnen zien. Kortom, veganistisch recepten mer pompoen zijn super gezonde gerechten. Helaas bevatten ze , net zoals alle andere plantaardige producten geen vitamine B12.  Die kan je alleen maar binnen krijgen door deze als tablet of capsule te kopen en dagelijks in te nemen. Je kunt hier vitamine b12 kopen.

Pompoenpitten.

Ook de pitten van pompoenpitten zijn super gezond en kan je in vegan gerechten verwerken. Pompoenpitten zijn goed voor de prostaat en ze werken vochtafdrijvend.  Lekker en goedkoop.



Geplaatst door: Webmaster op 07:31
Geen reacties
maandag 24 juli 2017
Meer dan 1500 veganistische producten in vegan webwinkel
Tags: blog, instagram, vegan facebook, veganistische producten, veganistische supermarkt
Meer dan 1500 veganistische producten.

Wie veganist is en op zoek is naar een veganistische supermarkt, webwinkel of natuurvoedingswinkel, met een groot aanbod veganistische producten, hebben we goed nieuws.

Op de veganistische webwinkel vegan shop.nl vind je nu meer dan 1500 veganistische en biologische producten. Van veganistische appeltaart tot vegan massage olie, cosmetica of schoonmaakproducten.
Al deze vegan producten zijn geheel plantaardig, duurzaam en ideaal in ieder veganistisch huishouden.

In de veganistische blog vind je veel informatie over alles wat met een veganistische levensstijl te maken heeft terwijl op de Vegan Instagram account Vegan Tips je de heerlijkste veganistische recepten met foto's tegenkomt.  Het wordt steeds leuker om veganist te zijn!

Zie ook de vegan facebook pagina.
Geplaatst door: Webmaster op 11:07
Geen reacties
woensdag 12 juli 2017
Edelgistvlokken, smaakmaker in de veganistische keuken
Tags: veganistisch koken, veganistische keuken, edelgistvlokken
Edelgist, gezond, smaakmaker veganistische keuken.

Als je interesse in veganistisch koken hebt en een smaakmaker zoekt voor de veganistische keuken, moet je je eens verdiepen in edelgistvlokken.
Edelgistvlokken zijn niet alleen een perfecte smaakmaker in de veganistische keuken, ze bevatten ook veel waardevolle voedingsstoffen en B vitamines.

Edelgistvlokken bevatten o,.a. vitamine B1, B2, B6, foliumzuur en zink en behalve deze gezonde eigenschappen is het smaakmaker die aan kaas doet denken.  Met edelgistvlokken en sojamelk kan je ook een heerlijke plantaardige kaassaus maken.

Edelgistvlokken kun je over vele gerechten strooien, van spaghetti schotel tot over je salade.
Je koopt de beste kwaliteit edelgistvlokken online of bij je natuurwinkel.

Hier vind je een groot aanbod edelgistvlokken

Geplaatst door: Webmaster op 07:15
Geen reacties
woensdag 5 juli 2017
Alles over veganistische recepten en veganistische keuken
Tags: eten, veganistische keuken, veganistische recepten, blog
De veganistische keuken is de keuken van de toekomst. Met pure plantaardige ingrediënten heerlijke en gezonde maaltijden bereiden. Dat is waar de veganistische keuken voor staat.

Op deze website, eigelijk een startpagina voor veganistische recepten en idealen, vind je de heerlijkste veganistische recepten. We geven hier ook over goede en praktische veganistische kookboeken en de vegan levenswijze. Veganist zijn is iets wat misschien wel in je genen zit. Plantaardig eten was ooit de basis van het leven en in een beschaafde maatschappij zou de bio-industrie, het misbruiken van dieren verboden moeten zijn.

Het op een positieve wijze benaderen van een veganistische levenswijze, dat is waar wij als redactie van deze website en blog veganistische recepten voor staan. Positiviteit in combinatie met duurzaamheid, dat is het recept voor een leven met respect, plezier en waardigheid.
We hopen dat deze blog over de veganistische keuken en levenswijze aanzet tot veel, lekker en gezond veganistisch eten!

Redactie:  Hans Alphenaar en Sheena Chapman
Geplaatst door: Webmaster op 09:53
Geen reacties